Вести

 • Време на објавување: мај-31-2024 година

  Големите медицински лифтови се користат во здравствените установи за транспорт на пациенти, медицински персонал, опрема и материјали помеѓу различни катови.Еве неколку вообичаени сценарија за примена за големи медицински лифтови: Болници: Болниците бараат големи медицински лифтови поради нивната висока рампа...Прочитај повеќе»

 • www.fuji-nb.com/large-medical-elevator.html
  Време на објавување: мај-31-2024 година

  Еве неколку совети како да одржувате и негувате голем медицински лифт: Редовно чистење: Лифтот треба редовно да се чисти и дезинфицира за да се спречи таложење на нечистотија, прашина и бактерии кои може да ја загрозат грижата за пациентот.Подмачкување: Подвижни делови од лифтот како ролери и...Прочитај повеќе»

 • На кои проблеми треба да обрнеме внимание при користењето на лифтот за разгледување на вилата?
  Време на објавување: мај-17-2024 година

  На кои проблеми треба да обрнеме внимание при користењето на лифтот за разгледување на вилата?Додека лифтовите за разгледување вили се генерално дизајнирани да бидат безбедни, има некои проблеми што може да се појават при употреба и кои бараат внимание.Еве неколку проблеми на кои треба да обрнете внимание при користење на разглед на вила...Прочитај повеќе»

 • Како да го одржувате и одржувате лифтот за разгледување на вилата?
  Време на објавување: мај-17-2024 година

  Како да го одржувате и одржувате лифтот за разгледување на вилата?Правилното одржување и грижа се неопходни за безбедно и ефикасно функционирање на лифтот за разгледување на вилата.Еве неколку совети како да го одржувате и одржувате лифтот за разгледување на вилата: Редовно чистење: Лифтот мора да биде чист...Прочитај повеќе»

 • Како да го поправите фабричкиот електричен лифт?
  Време на објавување: мај-09-2024 година

  Како да го поправите фабричкиот електричен лифт?Постојат неколку чекори што можете да ги преземете за да го поправите фабричкиот електричен лифт.Идентификувајте го проблемот: Првиот чекор во поправка на електричниот лифт е да се идентификува проблемот.Проверете дали лифтот воопшто не работи или дали работи неправилно.Проверете го напојувањето за да ...Прочитај повеќе»

 • Како е дизајниран фабричкиот електричен лифт?
  Време на објавување: мај-09-2024 година

  Како е дизајниран фабричкиот електричен лифт?Некои од основните дизајнерски карактеристики на електричниот лифт во фабрика се: Капацитет на носивост: Дизајнот на електричниот лифт мора да ја земе предвид максималната носивост што е потребна во фабриката.Овој капацитет треба да биде доволен за справување со сите видови товари кои...Прочитај повеќе»

 • Време на објавување: Април-24-2024

  Спречување на несреќи во лифтот и мерки за корекција (I) Единицата за производство на лифт треба да преземе насочени мерки за да ги обезбеди безбедносните перформанси на лифтот и да спречи слични несреќи со користење на најлонски тркала и безбедносни клешти кои не можат да ги задоволат барањата за безбедносни перформанси.Строго ...Прочитај повеќе»

 • Време на објавување: Април-24-2024

  Анализа на несреќа на лифт Карактеристики на несреќата.Несреќи обично се случуваат при користење на лифтови во станбени области, што резултира со повреди на патниците.Причина за несреќата.Директна причина: откажува електричниот безбедносен уред на заштитната клешта на лифтот, а противтежата паѓа ...Прочитај повеќе»

 • Како да се одржува ескалаторот на трговскиот центар?
  Време на објавување: април-19-2024 година

  Редовното одржување на ескалаторите во трговските центри е суштински аспект за да се осигура дека ескалаторите работат ефикасно и безбедно.Некои од клучните чекори за одржување вклучуваат: Одржувајте го ескалаторот чист: Суштински дел од одржувањето на ескалаторот е да го одржувате чист.Прашината и остатоците може да се насоберат ...Прочитај повеќе»

 • Кои се мерките на претпазливост при поставување на ескалатор на трговски центар?
  Време на објавување: април-19-2024 година

  Инсталирањето на ескалаторите во трговскиот центар е сложен процес кој вклучува обемно планирање, изградба и тестирање.За да се обезбеди безбедно и ефикасно функционирање на ескалаторот на трговскиот центар, еве неколку клучни мерки на претпазливост што треба да се следат при инсталацијата: Следете ги упатствата на производителот...Прочитај повеќе»

 • Време на објавување: април-09-2024 година

  Што да правам кога ќе сретнам пожар во лифтот?Ситуацијата со пожар е променлива, иако противпожарниот лифт е дизајниран со напојување со двојно коло и уред за автоматско префрлување на последната фаза од дистрибутивната кутија.Значи, што прават пожарникарите во кабината на лифтот кога лифтот...Прочитај повеќе»

 • Време на објавување: април-09-2024 година

  Кога е неопходен противпожарен лифт?Во случај на пожар во висока зграда, пожарникарите кои се качуваат на лифтот за пожар за да го изгаснат пожарот не само што заштедуваат време за да стигнат до пожарниот под, туку и ја намалуваат физичката потрошувачка на пожарникарите, а исто така можат да испорачаат и еквивалент за гаснење пожар. ..Прочитај повеќе»

123456Следно >>> Страница 1/8