Va'ai i le maketi o le lifi mai le tulaga fa'asolo ma aga o le maketi o fanua

O le tamaoaiga tele a Saina ua televave le atinaʻeina mo le silia ma le tolusefulu tausaga, ma ua ulufale atu i le vaega lona lua o le tamaoaiga.O le televave o le atinaʻeina o le tamaoaiga ua aumaia ai le malosi tele i le maketi o fanua a Saina, ma faʻapupulaina ai le maketi o fanua ma faʻasolosolo malie.

 
E i ai se pupu i tau o fale i Saina?Fai mai le Economist Xie Guozhong, o le pulupulu e tele ma ua uma ona ulufale atu i le maketi o fanua, ma o le tele o le tamaoaiga o loʻo faʻailoa mai e le ogaoga le pulupulu ma o le a le ulu atu i le mea moni.
 
O le mea moni, mo le tau o fale, o atunuu uma o le lalolagi o loʻo i ai se auala masani e faʻatatau ai, o lona uiga, o le tau sili ona maualuga i le tagata e le 'ai pe inu i le sefulu tausaga o tupe maua e mafai ona faʻatau se seti o fale, pe a fai o le totogi faʻapipiʻi. e na o le luasefulu tausaga e faaopoopo i tupe faaalu i aso taitasi e mafai ona totogi le nonogatupe;ma o le mamao mai le fale e i le afa itula i le pasi.Taunuu.Ona mafai lea ona tatou fuafuaina le tupe maua a le tagata ma le mamao faigaluega o aai taitasi, ma o le ae iloa le tau o le fale.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le itumalo sili ona maualuga i Beijing ua oʻo nei i le 300 afe / sikuea mita.Ma o le tau o le potu aoga itumalo e matua maualuga ma o le tupe maua a le tagata na te faatauina se fale e tatau ona sili atu i le 3 miliona o lona totogi faaletausaga ona faatoa mafai lea ona ia faatauina.
 
Ona vaʻai lea i fuainumera, e pei o le amataga o fuainumera o tau fale Beijing, o le itu mama lona lua o le tau o fale, ona faʻalauteleina lea o fanua faʻatau, vave faʻamaumauga i mama e tolu ma mama e fa ma mama e lima e oʻo mai i aso nei e aofia ai. le tau averesi o le tau o fale i le taulaga o Beijing.E foliga mai e le o lelei le siitia o tau o fale, ae o le mea moni, o le tau o fale i le mama lona lua ua sili atu i le sefulu taimi pe sili atu foi i le sefulu tausaga talu ai, ma o tupe maua e foliga mai e le oo atu i le sefulu faasiliga.E mafai ona fa'atusa lea i le tau o le fale ma le va o tupe maua.
 
Vaʻai i Shanghai, i le sefulu tausaga talu ai, o le maketi faʻatau fanua autu sa i totonu o le mama totonu, ma o le tau o fale e itiiti ifo i le sefulu afe.O le taimi nei o le tau o fale i totonu o le mama i totonu e le mafai ona itiiti ifo i le selau afe.O le siitaga lava e tasi e sili atu i le faasefulu.
 
Va'ai i le maketi o fanua, ioe, e tatau ona tatou va'ai i le va o le tu'uina atu ma le mana'oga, aua o lo'o i ai le sapalai ma le mana'oga i le maketi.I le taimi nei, ua lata i le 100 miliona fale avanoa ma potu teu oloa i totonu o le atunuu.O le a le uiga o le mea lena?Fai mai o le a mafai ona foia fale o le selau miliona o aiga, ma o le a fausia ai foi fale taugofie le faitau miliona o fale i lenei tausaga.O lo'o fa'amoemoe e selau miliona seti o le a maua i le fa'ai'uga o le tausaga.
 
Sei o tatou tilotilo i le au atiaʻe.I le taimi nei, o le tele o atinaʻe ua faʻafeiloaʻi atinaʻe i totonu o le atunuʻu i maketi faʻatau fale, ma ua tafe mai foi tupe.
 
A va'ai i le maketi o fanua, e fa'atupula'ia pea le aofa'i o le pu'eina o fanua, lea e fa'ailoa mai ai o lo'o fa'aitiitia fo'i le mana'oga o maketi.
 
E tele ma tele mea e mafai ona tatou suʻesuʻeina ma faʻafesoʻotaʻi i ai, ma iu ai ina tatou iloa o le maketi o fanua o le a matua oʻo lava i se tulaga faʻafefe, o lona uiga, e le mafai ona tupu i se auala tele pe pa'ū foi i se taamilosaga pa'u.
 
O le maketi o le lifi ua fa'alagolago nei i le sili atu i le 80% i luga o le maketi o fanua, e ui lava o lo'o i ai le lifi tuai e sui ma toe fa'afouina fale tuai ma le lifi, ae o se amioga fa'atau.O le suia o le lifi mai le sefululima tausaga talu ai i le faʻapipiʻiina o fuainumera, e tusa ai ma faʻamatalaga o le fesoʻotaʻiga eletise a Saina, i le sefululima tausaga talu ai i le 2000, o le National Elevator tausaga faʻaletausaga e na o le 10000, ma le sefulu tausaga talu ai, na o le sili atu i le 40000. I le 2013, na oʻo atu i le 550 afe iunite, o lona uiga o le gaosiga o le elevator ma le faʻatau atu e faʻalagolago tele i le maketi o fanua.O le suia o faasitepu tuai e le sili atu i le limasefulu afe iunite i le tausaga i le isi lima tausaga.
 
Saina e toetoe lava 700 lifi gaosiga pisinisi, ma o le aofaiga moni o le gafatia e 750 afe iunite i le tausaga.I le 2013, o le malosi faʻasili e 200 afe.Afai la e pa'ū le gaosiga o le lifi ma le fa'atau atu i le 500 afe pe maualalo i le 2015, o le a le mea o le a faia e le maketi i totonu o le atunu'u?
 
Matou te vaʻavaʻai i le talaʻaga o le alamanuia o le lifi.I Saina, na amata fausia le maketi eletise ma pisinisi i le 50s.I le amataga o le 70s, e na o le 14 laisene alamanuia pisinisi i totonu o le atunuu, ma o le faatauina atu o le lifi i le 70s e itiiti ifo i le 1000 iunite.I le faaiuga o le 90s, na oʻo i le 10000 iunite faʻatau i le tausaga, ma o le tausaga talu ai na oʻo atu i le 550 afe iunite.
 
E tusa ai ma le auʻiliʻiliga o le maketi o le macro, o le maketi o fanua ma le maketi o le lifi, o le alamanuia o le lifi i Saina o le a ulufale atu foi i se vaitaimi o fetuunaiga, ma o lenei vaitau fetuunai e le gata o le fetuunaiga o le gaosiga atoa ma le maketiina o le lifi, ae o le a avea ma se ta tele i nisi o pisinisi tua ma pisinisi laiti.
 
Afai e oʻo mai le vaitaimi o fetuunaiga o le maketi o fanua, ona oʻo mai ai lea o le fetuunaiga o le alamanuia alamanuia.Ma o le ai ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i pisinisi lifi e le o faʻaalia i la tatou atinaʻe, e leaga le faʻailoga ma faʻataʻitaʻi i tua i tulaga faatekinolosi.
 
I totonu o se aiga, e tatau ona tatou mafaufau i le auala e ola lelei ai i le lumanaʻi, ma e tatau foi i se atinaʻe ona vaʻai pe faʻapefea ona ola i le lumanaʻi.A oʻo mai le suiga o le maketi o fanua, afai e le mafaufau le alamanuia lava ia, aua le saunia, aua le tali atu i le fuafuaga, ona le mafai lea ona tatou atiina ae, pe ola foi.
 
O le mea moni, e mafai foi ona popole, ae e sili atu ona taua le nofo sauni.
 
O le alamanuia o le lifi a Saina ua vave ona atiina ae i le gaosiga muamua o le lalolagi ma le maketiina, ae matou te leʻi mafaia ona sili atu i le lalolagi atoa oloa masini.Matou te atinaʻeina i taimi uma le alamanuia eletise ma le Iunaite Setete ma Europa ma Iapani, lea e leʻi faʻafetaui i le lumanaʻi atinaʻe.Saina e tatau ona i ai le tekinolosi eletise e taʻitaʻia ai le lalolagi, e pei o le lona fa o augatupulaga e aunoa ma le masini potu masini e pei o le masini tekinolosi atoa, e tatau ona tatou faʻaauau le mafaufauga, manaʻomia suʻesuʻega ma atinaʻe, e manaʻomia ona tatou galulue faʻatasi.
 
O le feagai ai ma le tulaga ogaoga o le tamaoaiga ma le suiga o le maketi o fanua, ua e sauni e taulimaina?Ua e sauni e feagai ma lau pisinisi?Po'o sauni ea a tatou paaga fa'apisinisi e feagai ma ia?

Taimi meli: Mati-04-2019